Vi är ett team av kunniga och erfarna svensktalande guider med lång erfarenhet av att leva och bo i Spanien.
Med glädje och passion delar vi med oss av landets historia, kultur, seder och bruk, personliga upplevelser och smultronställen.
Vi vill visa upp ett Spanien som inspirerar och fascinerar, vi har lokalkännedomen och fokuserar på det vi kan bäst.
Sevärdheter, transporter, hotell och restauranger är handplockade och valda med omsorg. 

Små eller stora grupper – vi visar stor omtanke och hänsyn. Vi är måna om att skapa en uppsluppen och trevlig stämning och bidrar med stort engagemang och personligt bemötande.

Vårt uppdrag pågår dygnet runt, från första kontakt vid ankomst till avresa – för er trygghet.

Vi ser fram emot att träffas snart!

Carmen Ríos Sánchez

Grundare & Guide

Jag är grundare av Carmen Spain Experience och med min svensk spanska bakgrund är jag spanjorskan som pratar svenska som en göteborgare. Med över trettio år som boende i Spanien och inom resebranschen, vill jag dela med mig av mina kunskaper, erfarenheter och genuina spanska upplevelser.
Jag brinner för att tillsammans med mina kunder utforma ett personligt och genomtänkt researrangemang.
Skapa minnesvärda och innehållsrika vistelser med det lilla extra.

Kultur och vandringsresorna i Katalonien, Andalusien och Galicien är mina personliga favoriter.

På fritiden ägnar jag mig familj, vänner och mina hundar. Jag tycker om att vara aktiv, cyklar och vandrar gärna och utövar dessutom orientalisk magdans och Bollywood.

Peter Niklasson

Guide

Jag träffade Carmen för precis 30 år sedan när vi bägge arbetade som reseledare i norra Spanien. Jag har sedan dess fortsatt vara verksam inom resebranschen hemma i Stockholm.
Trots att jag har mina rötter i de värmländska skogarna tar jag alla tillfällen i akt att få trampa marken i mitt andra ”hem”, Spanien. Jag pratar flytande spanska och tar er med på vandringar och intressanta utflyktsmål.
Jag älskar att resa och upptäcka nya spännande platser. Njuter av friluftsliv, vandringar, teater, konserter och att umgås med släkt och vänner.

Mikael Vuorijärvi

Guide

Hemmahörande i vackra Bergslagen och idylliska Grythyttan körde jag som busschaufför ner förväntansfulla resenärer till Costa Brava under 90-talet. Det var då jag blev förälskad i denna vackra kust. Förutom mitt arbete som guide är jag är också motorcykelnörd. Det är jag som håller i MC-resorna. Min favoritrutt är längs med den vilda kusten Costa Brava med dess hissnande bergsvägar men även i de vackra pyreneiska bergslandskapen.
Är ni en MC-grupp eller önskar ni helt enkelt upptäcka Katalonien med hoj? Hör av er till oss. Jag innehar PADI rescuediver certifikat och tar er gärna med på en härlig dykupplevelse. Jag är också utbildad ultralight instruktör och jag älskar att ta en tur upp i det blå och njuter av det fantastiska kustlandskapet från höjderna.

Annelise Paulsen

Guide

Jeg er foedt og opvokset i Danmark, men har boet i Spanien i 40 aar nu i den lille hyggelige by Santa Susanna, nord for Barcelona. Jeg har gennem alle aarene arbejdet med danske og norske grupper som guide. Jeg elsker at fortaelle om Spanien og dens kultur og historie. Min store passion er sevillanas og flamenco. Samtidig elsker jeg naturen og at gaa lange ture med min hund.

Kontakta
+34 649454513

info@carmenspainexperience.com