Vandra & Cykla

Vandringsresa till Barcelona & Costa Brava

Katalonien med historierika Barcelona och kustvandring längs med den natursköna Costa Brava kusten kommer att hänföra oss. Dess inland kommer att överraska oss. Vi kombinerar kust och inland, vi älskar kontraster. Behagliga vandringsetapper med vackra fotostop och besök av medeltida byar där tiden står stilla. Vi sätter oss till bords och får uppleva regionen genom våra smaklökar, vi avnjuter lokala specialitéer i vackra omgivningar. Alla våra sinnen kommer att väckas till liv.

Vandring & Kultur i Baskien

Baskien eller Euskadi kallas även för Europas sista vildmark med sina otaliga naturparker. Regionen är historiskt och kulturellt förknippat med havet och vi vandrar bland omväxlande naturscenerier. Vi utlovar en ansträngande men dock dramatisk kustvandring bland spektakulära naturfenomen som de makalösa flyshformationerna som formats på havets botten under mer än 50 miljoner år. En annan dag vandrar vi till Game of Thrones scenplats när vi ankommer till den spektakulära klipphalvön San Juan Gaztelugatxe. Det blir vingårdsbesök där vi följer förädlingen från druva till vin av det goda baskiska vinet Txakoli. Vi kommer även det äldsta baskiska yrket nära när vi förvandlas till fårahedar för en dag.

Vi bakar in kultur, konst och historia när vi besöker Spaniens mest ikoniska byggnad, Frank Gehrys Guggenheim, Baskiens vagga med Picassos Guernika och den unika målade skogen Oma. En av höjdpunkterna blir lunch på slottet Arteaga och naturligtvis njuter vi av fashionabla San

Sebastian med sin vackra strandpromenad och strand La Concha. Vi upplever mysiga casco viejo, gamla stan och sina fantastiska pintxos .

Vandring & Kultur i Andalusien

Andalusiens rika kulturarv hänför oss och vi förstår varför andalusierna ogärna reser utanför sin region – de har nämligen allt! Under vandringsveckan upplever vi ett urval av Andalusiens pärlor när vi vandrar på den hissnande ”Kungsleden” , Caminito del Rey med sina djupa raviner där landgångarna går lodrätta längs med bergsväggen. Vi fascineras av säregna klipp- och sten-landskap i Naturparken El Torcal och besöker UNESCOS världsarv, La Alhambra, den röda borgen, vi bländas av dess skönhet. Churros con chocolate i hjärtat av Granada blir en smaskig upplevelse. Vi upptäcker Málaga med sitt pulserande liv till fots. Staden har en intressant historia och en härlig stadskärna. Det fina palatset Conde de Bonavista huserar Picassos 285 verk. Vi njuter av hans alla penseldrag och färgskalor. Vi upptäcker hur mångsidig han var, inte bara när det gällde val av sina kvinnor.

Vi bakar in kultur, konst och historia när vi besöker Spaniens mest ikoniska byggnad, Frank Gehrys Guggenheim, Baskiens vagga med Picassos Guernika och den unika målade skogen Oma. En av höjdpunkterna blir lunch på slottet Arteaga och naturligtvis njuter vi av fashionabla San

Sebastian med sin vackra strandpromenad och strand La Concha. Vi upplever mysiga casco viejo, gamla stan och sina fantastiska pintxos .

Cykelresa i historiska tågspår

Är du ute efter en aktiv och harmonisk semester i en avstressande och naturskön miljö?

Vill du uppleva en annorlunda resa som erbjuder något för alla dina sinnen i trevlig gemenskap och härligt medelhavsklimat?  Då är denna cykelresa i historiska tågspår någonting för dig!

Vår cykelresa i historiska tågspår är en harmonisk cykelupplevelse genom en av Spaniens vackraste regioner, Katalonien. Vi utlovar storslagen natur, historia, kultur och gastronomi i en och samma resa. Vi cyklar bland slocknade och skogsbeklädda vulkaner och provsmakar det genuina vulkaniska köket. Från frodigt inland, genom sömniga bergsbyar och böljande landskap följer vi cykelleden Via Verde, en gammal historisk järnvägslinje som tar oss ända ner till Costa Bravas vilda och vackra kust.

Förutom den fantastiska naturupplevelsen från cykelsadeln kommer det att bjudas på flera höjdpunkter under resan.  Medeltida bergsbyar där tiden stått stilla,  dopp i en sagolik källa under ett härligt vattenfall, lokal gastronomi, övernattning på ett anrikt kurortshotell med termalbad, provinshuvudstaden Gironas medeltida stadkärna, lunch i en gammal omgjord tågstation och fantastiska bad i idylliska havsvikar.

Pilgrimsvandring
El Camino de Santiago

En milstolpe i Galiciens historia är när aposteln Jakobs grav upptäcktes på 800-talet, och katedralen i Santiago de Compostela började uppföras.  Sedan dess har pilgrimer vandrat den franska pilgrimsleden för att hedra minnet av Jakob som var en av Jesus tolv apostlar. Lärjungens kvarlevor finns nu bevarade i ett silverskrin i den vackra katedralen. Vandringsleden ingår i Unescos Världsarvslista.

Galicien är  känt för sina gröna och frodiga landskap,  starka vindar och generösa regn. Vandringen går genom härliga lummiga ek och kastanjeskogar. Vi möter de imponerande eukalyptuskogarna som stoltserar längs med leden – doften av eukalyptus är underbar och i nästan varje liten by gör sig historien påmind med  vackra stenbroar,  romanska och gotiska kyrkor samt alla de typiska och traditionella “ horreos” stolpbodar som vi stöter på under vandringen. 

Vi kommer att möta pilgrimer från alla världens hörn. Ett  uttryck som alla lärt sig , är “buen camino”  som uppmuntrar oss att gå “El Camino” med beslutsamma steg. 

Alla har vi säkert olika anledningar till att vi välja en pilgrimsvandring, kanske sportslig,  kulturell eller spirituell men det spelar ingen roll. En sak  är säker, pilgrimsleden “ El Camino de Santiago “ kommer att  sätta spår i oss alla och bli ett minne för livet.